Rosa Martha Fernández

Nascuda a Mèxic, és psicòloga social, professora, actriu, escriptora i directora de teatre, cine i televisió. Va participar activament en el moviment relacionat amb el cinema militant dels anys 70.

El 1975 forma conjuntament amb Beatriz Mira i Odile Herrenschmitd, estudiants del Centre Universitari d’Estudis Cinematogràfics (CUEC) de l’UNAM, el Colectivo Cine-Mujer, un espai per a projectes fílmics relacionats amb la denúncia de l’opressió de les dones. Els treballs es varen centrar en temes relacionats amb l’avortament, la violació, el treball domèstic, la prostitució, la sexualitat i les dones maquiladores.

Rosa Martha també és integrant de la Cooperativa de Cine Marginal, juntament amb Paco Taibo i Armando Bartra.

Filmografia

Cosas de mujeres (1978)
La Mujer en la Revolución (1981)
Nicaragua Semilla de Soles (1984)
El problema está en el aire (1985)
La respuesta está en el aire (1986)
Reporte Meteorológico (1998)
Cuatro Esquinas Cuarto de uno (2003)
Modelo para Armar (2007)
Entre Paredes de Agua (2010)