El programa El viatge d’Ottinger ha començat. Aquest primer cap de setmana hem tingut l’honor de comptar amb la presència d’Ulrike Ottinger, que ha visitat Barcelona en el marc de la Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona per segona vegada. Ottinger presentava la seva última pel·lícula Chamissos Schatten (La sombra de Chamisso). Una peça on la directora convina un diàleg fora del temps amb els viatgers i científics que l’han precedit en el seu recorregut per les regions que vorejen el mar de Bering amb l’observació atenta de les formes de vida actuals, fent emergir la Història d’uns territoris profundament marcats per la colonització i per l’excepcional naturalesa septentrional.

Després de veure el primer capítol, Alaska y las islas Aleutianas i començar el segon, Chukotka y la isla de Wrangel, el programa continua els dies 15 i 16 de desembre amb la segona part de Chukotka y la isla de Wrangel i amb el tercer i últim capítol Kamchatka y la isla de Bering. Us recordem que els capítols es poden veure per separat o conjuntament.

Programa organitzat amb la Filmoteca de Catalunya i la col·laboració d’H10 Hotels.

Fotografies de Maud-Sophie Andrieux.