La defensa dels mitjans comunitaris porta DeeDee Halleck al Tribunal Suprem dels Estats Units

Aquest vídeo-denúncia anomenat “The 1% Visits El Barrio: Whose Community?” va ser el detonant del cas que DeeDee Halleck i Jesus Papoleto Melendez van obrir contra Manhattan Community Access Corporation:

 

Halleck i Melendez denuncien la manca d’accessibilitat pública i de transparència en els continguts de la suposada xarxa de comunicacions comunitàries de Nova York. Gestionats per MNN o Manhattan Neighborhood Network, els canals públics s’havien de posar a disposició de la comunitat en una base “first come-fist served”, és a dir, per ordre d’arribada. Aquesta premisa, que hauria de garantir l’accessibilitat democràtica per a tota la ciutadania, no va impedir que la corporació tecnològica vetés Halleck i Melendez per emetre el vídeo de la inauguració. Els activistes van ser sancionats amb un any de veto en l’accés als canals, fet que va portar-los a demandar MNN per l’execució d’un punt de vista editorial a continguts contraris a la seva agenda i per la vulneració dels drets de llibertat d’expressió  de Halleck i Melendez.

Després que els activistes guanyessin el primer recurs, MNN va portar el cas al Tribunal Suprem aquest passat mes de febrer de 2019.

Podeu escoltar l’enregistrament del cas a Oyez.

Més informació sobre el cas al web de Cornell Law School.

> Pensadora: DeeDee Halleck