Documentalistes llatinoamericanes, de la Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona

La cinquena edició de Documentalistes llatinoamericanes ha estat un èxit rotund. Consolidem aquest programa gràcies al públic fidel que ens acompanya des de les primeres edicions i a les noves cares que han compartit amb nosaltres l’entusiasme pel cinema realitzat per dones que ens arriba des de l’altra banda de l’Atlàntic. En aquesta segona entrega dedicada a la producció audiovisual contemporània hem tingut l’honor d’estrenar a Catalunya Las Cinéphilas, de María ÁlvarezEl último país, de Gretel Marín i de veure Tierra Sola, de Tiziana Panizza. Tres propostes que ens permeten prendre el pols de les realitats del continent des de la diversitat de formes, discursos i preocupacions.

Compartim aquí les entrevistes i converses via Skype amb les realitzadores, que han estat vehiculades gràcies a les complicitats que mantenen amb les dones del cinema que ens han acompanyat amb la seva presència i les seves mirades des de Catalunya, Anna Petrus i Paola Lagos. A més, també podeu llegir les seves Intervencions.

Aquest cicle ha estat possible gràcies a la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya i Cinemes Girona.

 

Intervenció d’Anna Petrus.

 

 

 

Intervenció de Paola Lagos.