> Cinema fora de lloc > Panoràmica
La Mostra de primavera i estiu arrenca el proper dijous 30 de maig amb l’estrena de Chez jolie coiffure a la Plaça de la Virreina. Rosine Mfetgo Mbakam dirigeix aquesta immersió en el cor d’una perruqueria de Brussel·les portada per Sabine, una dona camerunesa fugida d’una situació de semi esclavatge al Líban, en companyia d’altres companyes també a l’espera de regularitzar la seva situació. La intimitat de les converses entre clientes i perruqueres en aquest espai que senten segur conviu amb les mirades curioses i invasives dels turistes que passegen per la capital belga.

 

> La Mostra a la Filmoteca > Panoràmica
Be natural: the untold story of Alice Guy-Blaché es podrà veure a la segona sessió d’aquesta tanda de la Mostra, on arrencarà el programa a la Filmoteca de Catalunya el dimarts 4 de juny. Un treball d’arxiu exhaustiu al voltant de la figura de la directora, productora, sonoritzadora i colorista Alice Guy, que vol respondre a la pregunta que tothom es fa quan sent parlar d’aquesta pionera per primera vegada: com és que no sabia res d’ella? Pamela B. Green signa aquest documental farcit d’imatges inèdites i testimonis de persones expertes amb la voluntat d’evidenciar la necessitat de reconèixer les aportacions de les dones al cinema.