La Mostra de primavera i estiu arriba a la seva fi. Un mes i mig de programació continuada on s’han pogut veure gairebé quaranta films d’una vintena de dones directores. Monogràfics i sessions d’homenatge, com les que hem dedicat a Claire Simon i a Barbara Hammer, respectivament; la retrospectiva dedicada a Helena Taberna, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i la Filmoteca Basca; una secció Panoràmica diversa i contemporània, on han participat directores com Feyrouz Serhal, Salomé Lamas, Albertina Carri, Jennifer Reeder, Alaa Mansour, o Jessica Sarah Rinland; sessions familiars a la Filmoteca de Catalunya dedicades al cinema de la pionera de l’animació txeca Hermína Týrlová, i un clàssic del Cinema fora de lloc: el programa itinerant Cortos en femenino, elaborat per TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimediarealizado por mujeres). A més de les projeccions hem celebrat la trobada de programadores i la master class de Claire Simon amb la col·laboració de La Bonne. Centre de cultura de dones Francesca Bonnemaison i totes les sessions. 

Com sempre, això no és tot! La programació de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és anual i aquesta 27a edició continua durant l’estiu al canal de Filmin, així com molt properament amb l’estrena del film col·lectiu El vídeo del minut. A més, les inscripcions a la convocatòria Projecte Arxipèlag 2019 continuen obertes i al setembre s’anunciaran els programes de tardor.

Aquest programa ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Cultura y Deporte, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Districte de Ciutat Vella, el Districte de Gràcia, la Filmoteca de Catalunya, la Fundació SGAE i La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison; la col·laboració de la Filmoteca Basca, la Cinemateca Real de Bèlgica, Tabakalera, Punto de Vista, Dones Visuals, la Coordinadora Festa Major del Casc Antic i La Monroe i el patrocini de la Denominació d’Orígen Catalunya.

© Recull fotogràfic elaborat per Maud-Sophie Andrieux, Elena Hunter, Diana Mizrahi i Carla Subirana.