Pionera Fanta Nacro, Ficab, Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Fanta Régina Nacro ha presentat la sessió monogràfica Pionera: Fanta Régina Nacro, que la Mostra ha elaborat en el marc de la primera edició del FICAB. Festival Internacional de Cinemes Africans deBarcelona. El col·loqui ha permès aprofundir en el compromís, càlid i lúcid que el cinema d’aquesta directora burkinesa manté amb la situació de les dones de l’Àfrica subsahariana. Nacro ha parlat de la controvertida acollida que l’estrena dels seus films va provocar en el seu dia, on el focus de les discusions es dirigia cap als personatges femenins retratats enlloc de parar atenció en la denúncia, les reivindicacions i la pedagogia de gènere contingudes en els seus films. L’educació sexual, els tabús o les violències masclistes ocasionades com a reacció punitiva a l’alliberament de les dones han estat alguns dels temes debatuts en la sessió. La Mostra ha acollit per segona vegada a aquesta realitzadora, 19 anys després d’haver estrenat Àfrica, Àfricas, durant la 9a edició de la Mostra.
Programa elaborat conjuntament amb el FICAB. Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona que compta amb la col·laboració de La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.