Revelades. Dones a l’EOC (Escuela Oficial de Cinematografia) 1952-1966 és un programa doble per les pràctiques cinematogràfiques de les alumnes de direcció d’aquest centre. Al llarg dels gairebé trenta anys de l’escola només dotze dones van aspirar a graduar-se en l’especialitat de direcció, i d’aquestes, dues ho van arribar a fer: Josefina Molina i Cecilia Bartolomé. Les seves peces, i les d’algunes de les seves companyes, formen part dels rars vestigis de l’aportació de les dones a la cultura cinematogràfica de l’època i ens parlen de les dificultats per a la creació a què van haver de fer front i de les seves maneres d’entendre el cinema i de veure el món.

La programadora i investigadora Sonia García López és la curadora d’aquest cicle.

Programa elaborat conjuntament amb la Filmoteca Española. Amb el suport del CCCB.