Els últims dies de l’any també són els darrers de l’edició actual de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Deixem enrere un any on la Mostra ha arribat a 19.764 espectadores i espectadors a través de 32 pantalles d’exhibició (equipaments culturals, cinemes, festivals, plataformes de vídeo a la carta, places…). Això esdevé motiu de celebració perquè la vintena de programes que han constituït aquesta edició, amb més de 70 pel·lícules, han contribuït a difondre el treball de 41 dones directores, del present, del passat i del futur, posant de manifest la importància de la presència de les dones en el món del cinema.

A més dels programes, aquest any, quatre convocatòries han convidat a les cineastes a participar: la crida anual, que ha rebut més de 800 candidatures, El vídeo del minutCortos en femenino i Projecte Arxipèlag. Aquesta última es renova de cara a l’any que ve, embarcant-se en una col·laboració amb Dones Visuals que de ben segur arribarà a bon port. 

L’any s’acaba, però a Filmin, al blog, a l’espai premsa i a les xarxes podeu reviure i reveure una part del que ha estat aquesta edició.

La Mostra us desitja un 2020 ple de pel·lícules amb dones al capdavant, on treballarem colze a colze per transformar les lògiques del sector cinematogràfic apropant-les a les del feminisme, un 2020, al cap i a la fi, en sintonia amb el pols dels carrers, que és el dels nostres cors. Feliç any nou!

Fotografies: Maud-Sophie Andrieux, Elena Hunter i Diana Mizrahi.