Fotograma cedit per cortesia de Margaret Williams i Cinenova

Aquesta tarda tindrà lloc el col·loqui sobre crítica, producció, distribució i exhibició feministes, que la Mostra porta a terme amb el supor del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Participaran representants d’iniciatives pioneres de referència internacional actives en l’actualitat.

Nicole Fernandez és directora general del Centre Audiovisuel Simone de Beavouir (França), un espai fundat al 1982 per Carole Roussopoulos, Delphine Seyrig i Ioana Wieder. En l’actualitat, als objectius de conservació i creació de registres audiovisuals sobre la història i les reivindicacions de les dones s’afegeix una dimensió educativa en matèria d’imatge i lluita i l’activitat del col·lectiu artístic Travelling féministe.

Debra Zimmerman és directora executiva de Women Make Moves (Estats Units). Aquesta entitat, en actiu des de 1975 poseeix un dels catàlegs de films dirigits per dones més grans del món. A més de la tasca de distribució, realitzen activitats d’assessorament a la producció i direcció.

Karola Gramann és cofundadora de l’associació Kinothek Asta Nielsen (Alemanya), on participen des de 1999 programadores, historiadores, teòriques, crítiques i estudiants de cinema amb l’objectiu de recuperar, documentar i fer accessible al públic el treball cinematogràfic de les dones, en el passat i en el present. Gramann va ser editora de Frauen und Film, la primera revista de crítica cinematogràfica feminista d’Europa.

Emma Hedditch és membre del grup de treball Cinenova (Gran Bretanya), sorgit de la fusió entre la mítica distribuïdora Circles i Cinema of Women. Aquesta entitat distribueix actualment més de 300 títols dedicats a les lluites feministes i postcolonials, reflexions sobre la representació de gènere, ètnia, sexualitat i altres categories i a les relacions i aliances entre aquestes diferents lluites.

Podeu seguir i comentar l’activitat en directe des d’aquí.