Iniciem la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona després de travessar un any del tot excepcional i extraordinari. La pandèmia global ha comportat aprenentatges vitals transcendents, també per al món cultural. Els coneixements que les feministes i les ecofeministes fa dècades que divulguen sonen avui amb força a més altaveus que mai: som interdependents, som ecodependents i la vida és una possibilitat per sobre d’una certesa. El principi de col·laboració que mou la nostra activitat -amb altres entitats, amb diferents espais de la ciutat i del país, amb institucions, amb cineastes, crítiques i distribuïdores…- és la principal raó per la qual la Mostra és avui possible, quasi trenta anys després de la primera edició, un llunyà 1993. La complicitat, la simbiosi i el mutualisme són mecanismes presents en la pràctica cultural que volem i que necessitem.

El 2020, la imatge de la Mostra, dissenyada per l’artista visual Martina Manyà, feia referència a les constel·lacions i a l’univers com a espai on la ciència ficció feminista pot imaginar millors narracions del present i del futur. Aquest 2021, any 1 després del xoc pandèmic, Manyà ens apropa a un paisatge terrenal i ens hi endinsa, sòl avall, evocant la simbiosi mutualista de l’humus, els fongs i les arrels amb un collage tenyit amb pigments naturals. En el vídeo podeu conèixer el procés darrera de la imatge de la mà de l’artista.