Comença el compte enrere per La Mostra d’estiu, que tindrà lloc entre el 2 de juny i el 14 de juliol. Aquest és el tram de programació on la 30a edició surt a les places, habita les sales de cinema i navega el món virtual amb una proposta integrada per formats, continguts i temàtiques d’allò més variades.

Aquest cop amb un èmfasi especial, ens alegra continuar generant amb vosaltres espais de trobada on pensar i gaudir els feminismes cinematogràfics, tres dècades després del primer cop. Aprofitem per compartir amb vosaltres un avançament de la programació que ens espera. Com veureu, es tracta de dos programes molt especials que comptaran amb la presència de les cineastes:

Sessió especial: Manuela Serra
Amb motiu de la recent restauració de O movimento das coisas de Manuela Serra, convidem a la directora a presentar la seva pel·lícula, una joia del cinema portuguès que pertany a una d’aquelles filmografies interrompudes, tan habituals en el cinema dirigit per dones.

El film enregistra la jornada laboral de tres famílies d’un poble del nord de Portugal, des de la sortida del sol fins a la nit. La càmera es mou performativament, nodrint-se de recursos de la ficció o de l’antropològica visual plantejant-nos la pregunta: Què busquem i des d’on mirem el món rural?

Genderation de Monika Treut
Torna Monika Treut a la MIFDB, ara amb la pel·lícula Genderation, on cerca vint anys després a les persones que van protagonitzar el seu film Gendernauts, on retratava a la comunitat transgènere de San Francisco. La cineasta, pionera en portar al cinema aquestes qüestions de gènere, explora aquí la forma en què l’activisme s’estira i muta al llarg dels anys.
A més de la projecció de Genderation, Treut oferirà una masterclass de la que us parlarem ben aviat.

Col·laboren: Filmoteca de Catalunya, Centre d’arts Santa Mònica, LaBonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Filmin, Dones visuals i Goethe-Institut Barcelona
Patrocini: Denominació d’Orígen Catalunya.
Mitjà col·laborador: Surt de casa