Habitar és viure en un territori, ocupar un espai, establir-se i arrelar, encara que també es pot habitar el desplaçament, la memòria, els cossos o els desitjos, vagar per ells i recórrer-los. Què significa fer un espai habitable? Fer-lo amable per a la vida.

La 32a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB) torna a les sales de projecció i a les places amb una programació que té les cartografies com a espina dorsal. A través dels ulls de les cineastes seleccionades en aquesta edició habitarem espais i territoris, microcosmos únics i interconnectats. Les seves mirades fílmiques buscaran il·luminar i reconstruir els angles morts: espais pixelats i inaccessibles com les fronteres i presons, pàgines arrencades dels llibres d’història, desitjos inenarrables que s’escapen a tot relat. Pot el cinema fer més habitable un espai, un cos, un record? Poden les imatges traçar noves cartografies?

Aquesta edició es concentra en dos moments de l’any:
Vol. I – Entre el 21 de maig i el 7 de juliol de 2024
Vol. II – Entre setembre i desembre de 2024

La imatge de la 32 edició de la MIFDB
Per tercera vegada l’artista visual Marina Siero (@marinasiero) ha entomat el repte de plasmar l’esperit de l’edició en una imatge. Per això ha creat una cartografia imaginària on textures i tècniques visuals com la il·lustració, la fotografia, l’arxiu o la pintura –de la mateixa manera que ho fan la memòria, els cossos, el llenguatge o els territoris– es relacionen en règim de cooperació. A l’espot general, que podeu veure a sota, ens proposa recórrer un territori imaginat.