Un trajecte pels feminismes fílmics

30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Acte coorganitzat amb l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Diputació de Barcelona. Col·labora la Filmoteca de Catalunya 

Presentació del llibre

Dimarts 22 de març 2022 | 19:30 h | Filmoteca de Catalunya (Sala Laya)

 

Presentació de la publicació Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona escrit per Marta Selva i Anna Solà (cofundadores de la Mostra) i editada per l’Ajuntament de Barcelona. El llibre commemora els 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i ofereix un recorregut per la programació d’aquest període, posant en relleu la presència dels feminismes en els continguts i les propostes formals dels films que s’hi han donat a conèixer.

La sessió estarà acompanyada per la projecció dels curtmetratges Y’a qu’a pas baiser! de Carole Roussopoulos, Boy meets girl d’Eugènia Balcells i Carmen de Carabanchel de Cecilia Bartolomé.

La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya i de Laura Pérez Castaño, Quarta Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes amb la presència de Marta Selva Masoliver i Anna Solà Arguimbau.

Boy Meets Girl

Eugènia Balcells
Espanya, 1978. 10’ sense diàlegs

22 de març | 19.30 h | Sala Laya

Document militant a favor de l’avortament i la contracepció lliure i gratuïta. El film alterna imatges de la primera manifestació feminista multitudinària a París…
Seguir llegint>>

 

Una parella jove amb fills ensopega amb l’oposició de la societat al control de natalitat.
Seguir llegint>>

 

Aquesta pel·lícula parteix d’una pregunta: ¿quina imatge tindria de l’home i de la dona un extraterrestre que mai hagués vist éssers humans vius i que només conegués les seves imatges a la premsa, llibres, revistes?

Seguir llegint>>

 

Activitat gratuïta

A la Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona)
Metro: L3 Liceu i L2 Paral·el Bus: 21,59,88,91,D20,D50,H14,V11 i V13 Bicing: Rambla del Raval, 13 i 20