Carta blanca a la Cineteca

De l’1 al 22 de març 2022

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Amb motiu de la celebració de la 30a edició, la Cineteca de Madrid convida la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona a programar una carta blanca a la seva seu de Matadero Madrid. La programació la formen una selecció de pel·lícules que defineixen la identitat de la MIFDB en el present.

1 de març | 20.00 h | Sala Plató 

És l’any 2069, els cotxes encara no volen, però el moviment feminista ha aconseguit fets insòlits. Aquest reportatge televisiu recorda l’activitat d’un grup de guerrilla audiovisual feminista que va sacsejar l’establishment cinematogràfic….
Seguir llegint>>

 

El film debut de la carrera de Marleen Gorris es va convertir instantàniament en un clàssic feminista. Tres dones, desconegudes entre elles, es veuen involucrades en un delicte. Al llarg del seu processament i dels exàmens psiquiàtrics corresponents es posaran en evidència les vertaderes arrels del seu crim….
Seguir llegint>>

 

The Cancer Journals Revisited

> Lana Lin
Estats Units, 2018, 98 min

2 de març | 20.00 h | Sala Plató

La realitzadora Lana Lin va ser diagnosticada de càncer de mama el 2010. Aquesta experiència vital la porta a recuperar el manifest Els diaris del càncer que Audre Lorde va publicar el 1981…
Seguir llegint>>

 

The Archivettes

> Megan Rossman
Estas Units-Austràlia, 2018. 61 min

3 de març | 18.00 h | Sala Plató

Què posen en joc els riures de les dones? En un context de discursos socials, econòmics i històrics eminentment falocèntrics, la crítica cinematogràfica feminista i el cinema dirigit per dones han sigut les eines polítiques per reivindicar una altra història del món…
Seguir llegint>>

 

“La nostra història estava desapareixent tan ràpid com l’estàvem creant”. Amb aquesta certesa, Deborah Edel i Joan Nestle van fundar, a Brooklyn, els Lesbian Herstory Archives, la colecció sobre materials i entorn de lesbianes més gran del món…
Seguir llegint>>

 

Queen Lear

> Pelin Esmer
Turquia, 2019, 84 min

15 de març | 19.00 h | Sala Azcona

A inicis de la dècada dels 2000, un grup de dones camperoles provinents de les muntanyes del sud de Turquia van formar un grup de teatre que després va protagonitzar el documental de la mateixa autora, The Play (2005)…
Seguir llegint>>

 

15 de març | 19.00 h | Sala Plató

Reconstrucció documental de la comunitat creativa formada per diverses dones que van coincidir a París a principis del segle XX, quan era la capital cultural del món….
Seguir llegint>>

 

Premières Solitudes

> Claire Simon
França, 2018. 100 min

16 de març | 20.00 h | Sala Azcona

En un institut dels suburbis parisins, adolescents amb suficients diners com per a poder assistir-hi, parlen –entre classe i classe o a voltes durant les lliçons, al passadís o als bancs del pati– mentre la ciutat s’extén als seus peus….
Seguir llegint>>

 

Caperucita roja

> Tatiana Mazú
Argentina, 2019, 92 min

16 de març | 19.00 h | Sala Plató

“Quan la meva àvia tenia vuit anys, en una època en què avions militars brunzien al cel espanyol, va creuar un bosc muntanyós. Aquell dia va escapar de la servitud del seu padrí. En algun moment, va decidir estudiar costura….
Seguir llegint>>

 

Espero tua (re)volta

> Eliza Capai
Brasil, 2019. 93 min

22 de marzo | 19.00 h | Sala Plató

Retrat polifònic del moviment de protesta que va ocupar les escoles de Sao Paulo (Brasil) per a demanar una educació pública i de qualitat… Seguir llegint>>  

A la Cineteca
Plaza de Legazpi, 8 – 28045 Madrid (Matadero Madrid)

Metro: Legazpi (línies 3 y 6)
Autobusos: 6, 8, 18, 19, 45, 78 y 148
És possible accedir al complex en Rodalies. La parada més propera és la d’Embajadores, situada a 1,3 quilòmetres de la Cineteca. La Plaza de Legazpi compta amb parada permanent de taxi.

Projeccions 3,5 euros / 3€ euros / 1 euros nens i nenes menors de 2 anys

Aquest espai segueix les mesures de seguretat de la normativa per Covid-19, per tant l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment.