Conegudes (també) a casa | Conca d’Òdena

 

 

26 de setembre | 20:00 | Ateneu Cinema Igualada

Con el viento

Meritxell Colell. Espanya, 2019. 83′

Mònica, una ballarina de 47 anys establerta a Buenos Aires, rep una trucada des del poble del nord de Burgos on va néixer: el seu pare està greument malalt. Després de 20 anys, es veurà empesa a tornar a la minúscula comunitat rural però, quan arriba, el seu pare acaba de morir. La mare li demana que es quedi per ajudar-la a vendre la casa familiar, i la pel·lícula es transforma en un viatge sensorial. El silenci perpetu, el fred extrem i la dificultat de viure amb la seva mare són durs per a la Mònica, que es refugia en la dansa, allò que coneix millor.

25 d’octubre | 20:00 | Ateneu Gumersind Bisbal (La Pobla)

El viatge de la Marta

Neus Ballús. Espanya, 2019. 83′

La Marta, una noia de 17 anys, es troba passant les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare i el seu germà petit. La fascinació de la Marta per en Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme occidental al continent. Alhora, establirà amistat amb l’Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l’hotel de luxe, que resultarà ser una relació més forta del que s’esperava.

 

 

28 de novembre | 20:00 | Montàgora Montbui

Viaje al cuarto de una madre

Celia Rico. Espanya, 2018. 90′

La Leonor i la seva mare Estrella viuen juntes en un poble petit. Es protegeixen i es cuiden l’una a l’altra com poden, fins i tot quan s’enfronten a una nova etapa de la vida en què el seu món comú trontolla. Aquest hivern hauran d’emprendre ambdues un nou viatge -mental però també físic-, per deixar de ser mare i filla les vint-i-quatre hores del dia i descobrir qui poden arribar a ser per separat. Un viatge identitari doble, que té les arrels en els espais i els gestos quotidians tan compartits.