Visionado gratuito entre las 19.00 h del 1 de junio y las 19.00 h del 2 de junio.

Worlds of Ursula K. Le Guin 

Arwen Curry, Estats Units, 2018. 66’. Estats Units, 2 6’.

Produït amb la participació d’Ursula K. Le Guin en el transcurs d’una dècada, aquest documental explora la fascinant vida i el llegat d’aquesta autora.

Ursula K. Le Guin va començar a escriure ciència-ficció i fantasia, dos gèneres menystinguts per la crítica de l’època i concebuts com a masculins. Va desbordar els cànons d’aquests gèneres amb una extensa obra que inclou clàssics com La mà esquerra de la foscor, que ens situa en un planeta ambisexual on els habitants adapten el seu sexe als seus desitjos; o Els desposseïts, una crítica feroç al capitalisme.

Worlds of Ursula K. Le Guin és un viatge íntim per la vida de l’escriptora i dels seus mons, reals i fantàstics, que s’articula a través d’animacions fascinants i de reflexions de figures literàries com Margaret Atwood, Neil Gaiman, David Mitchell o Michael Chabon

Festivals (selecció)
Macon Film Festival 2019
Boston Sci-Fi Festival
DC Independent Film Festival
Women in Film Festival
Santa Cruz Film Festival

 
 
El que distingeix la pel·lícula és la manera com explora les idees de Le Guin i la manera com va utilitzar la ciència-ficció com a vehicle per explorar l’existència humana, la política, la igualtat de gènere, la cerca d’una societat perfecta i el preu de la felicitat
Allen Hunter

Screen International

The worlds of Ursula K. Le Guin es indiscutiblemente una carta de amor a la creatividad. Pero también es una llamada a la acción porque los autores luchen por la dignidad de la literatura ante el capitalismo moderno. 
Lauren Yoshiko

Willamette Week