Escriptures i pantalles: parlen les guionistes

Programa elaborat conjuntament amb la Fundació SGAE
Amb la col·laboració de Unión de Cineastas

Dues converses coordinades per Marta Molins sobre l’escriptura destinada a la representació visual des de diferents angles, formats, pantalles, gèneres i estils.

DC 26 de maig 19h

Ficció i documental

Amb la participació de Neus Ballús , Mar Coll, Carla Subirana i Valentina Viso.

Modera: Elisabet Cabeza

 

DC 27 de maig 19h

Televisió i nous formats

Amb la participació de Carmen Abarca, Yolanda Barrasa, Anna Manso i Annaïs Schaaff.

Modera: Marta Molins

Les participants:

Carmen Abarca

Guionista. Des de 1997 ha guionitzat diferents sèries de televisió com Psico-Express de Dagoll Dagom, El cor de la ciutat, El comisario, Dues dones divines, Salaó o la recent El Príncipe. Com a guionista de cinema, ha treballat al film Ouija (2003) de Juan Pedro Ortega i a la pel·lícula Lobos sucios (2015) de Simón Casal.

Neus Ballús

Mollet del Vallès, 1980. Directora de cinema i guionista. Llicenciada en Comunicació audiovisual i màster en Documental de creació per la Universitat Pompeu Fabra. Realitza diferents curtmetratges: La Gabi, L’avi de la càmera i el documental Immersió (Premi al Millor Curtmetratge al festival ALCINE 2009). Presenta a la 63ª edició de la Berlinale el seu primer llargmetratge, La plaga, del que és directora i co-guionista, i que guanya quatre premis Gaudí 2013 (millor Pel·lícula, Direcció, Guió i Muntatge). Actualment treballa en el seu nou film, sobre el turisme occidental.

Yolanda Barrasa

1970. Guionista, directora i dramaturga. Al 2009 el seu guió Los alvéolos de la Tierra guanya diferents premis internacionals. El mateix any co-guionitza la pel·lícula El vuelo del tren de Paco Torres. Al 2011 dirigeix i guionitza un el curtmetratge Tenemos que hablar. Combina la seva producció en cinema i teatre amb la docència i l’anàlisi i consultoria de guions a diferents parts del món.

 

Elisabet Cabeza

Sabadell, 1965. Periodista, guionista i directora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Directora i guionista dels documentals La doble vida del faquir (2005) i Màscares (2009). Treballa com a periodista freelance especialitzada en cinema, i com a professora associada a la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on és responsable del Taller de Producció de Ficció Cinematogràfica.

Mar Coll

Mar Coll

Barcelona, 1981. Directora i guionista. Graduada en direcció a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). El seu primer llargmetratge, Tres dies amb la família, va rebre el Goya a la millor Direcció Novel i tres premis Gaudí (millor Direcció, Pel·lícula i Actriu), a més de tres Biznagas al Festival de Málaga 2009. Dirigeix i co-guionitza el seu segon film, Tots volem el millor per a ella, al 2013. Mar Coll combina la seva activitat de directora i guionista amb la docència a la ESCAC.

Anna Manso

Anna Manso

Barcelona, 1969. Escriptora i guionista. Guionista de programes infantils (Barri Sèsam, Super3, Mic, Una mà de contes), programes d’entreteniment i sèries (El joc de viure, El cor de la ciutat, Mar de fons, Ventdelplà, KMM, 39+1). Ha escrit i publicat més de trenta títols de literatura infantil i juvenil. També és autora de la columna periodística i el llibre La pitjor mare del món i de l’obra de teatre Perduts a la Viquipèdia.

Anaïs Schaaff

Anaïs Schaaff

Escriptora i guionista. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i a Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Guionista de series com Ventdelplà, Isabel i Victor Ros. Amb el Javier Olivares, ha creat tant la sèrie Kubala, Moreno i Manchón on és també coordinadora i guionista; com la productora de formats Cliffhanger TV. Escriptora i productora de la sèrie El Ministerio del Tiempo, creada pel Javier i el Pablo Olivares.

Carla Subirana

Carla Subirana

Barcelona, 1972. Guionista i directora. Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat els llargmetratges Nedar (2008) i Volar (2012). Participa també al film col·lectiu Kanimambo (2012), produït per Luis Miñarro. Creadora de la productora Pandora Cinema. Actualment combina el seu treball com a cineasta amb la docència a la Facultat de Comunicació Blanquerna i a la UPF.

Valentina Viso

Caracas, 1981. Guionista i script director. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Sorbonne-Paris IV i com a guionista a la ECAM (Escuela de Cine y Audiovisual de la Comunidad de Madrid). Co-guionista dels films Tres dies amb la família i Tots volem el millor per ella dirigides per Mar Coll (ambdós amb nominacions a Millor Guió als premis Gaudí), i també de la pel·lícula Blog de la directora Elena Trapé. Treballa també com a analista de guions i script editor per a diferents productores audiovisuals; i en tasques de tutoria al Talent Campus de Barcelona, el Base New Talent i per als projectes finals del Máster de Direcció de la ESCAC.

Marta Molins

Guionista, directora i actriu. Graduada en guions per cinema i televisió per la Universitat de Los Angeles, Califòrnia (UCLA), on guionitza l’adaptació del còmic Custer. Com a guionista de televisió, treballa a diferents sèries (Poble Nou, Nissaga de poder, Amar en Tiempos revueltos, etc.) i pel·lícules (Dalí, être dieu, Despacito y a compás, Extrems, aquesta última rep una nominació als premis Gaudí al Millor Guió). Combina la creació de guions amb les activitats d’script consulting i de jurat a diferents festivals de cinema.

SGAE Catalunya
Espai Club, Passeig Colom, 6
Sessions gratuïtes