Espai en femení. Imaginaris revoltats

A partir del mes de març de 2023

Programa organitzat juntament amb l’Instituto Cervantes

 

L’Instituto Cervantes convida a la MIFDB a elaborar Espacio en femenino. Imaginarios alborotados, un programa cinematogràfic conformat per quatre llargmetratges que viatjarà a divuit ciutats arreu del món.

Aquesta programació, comissariada des de la MIFDB, treu el cap per fer un cop d’ull a l’arxiu familiar, entenent-lo com a font de descobriment de la microhistòria, però també de les històries de tot un país; a les dones espectadores, sustentadores de les projeccions cinematogràfiques; a un cabaret que és un microcosmos de xarxes de suport, o a la mutació en la relació entre una mare i una filla al llarg dels anys. Les pel·lícules que conformen aquest programa s’han seleccionat entre creacions de ficció i cinema del real de l’última dècada a l’Estat espanyol i a Llatinoamèrica i totes elles contenen en les seves imatges i les seves paraules el desig de les seves directores d’autoconeixement i de trobada amb les altres.

Viaje al cuarto de una madre (Celia Rico, 2018, Estat espanyol, 90’)
La mami (Laura Herrero Gavín, 2019, Mèxic-Estat espanyol, 92’)
África 815 (Pilar Monsell, 2014, Estat espanyol, 66’)
Las cinéphilas (María Álvarez, 2017, Argentina, 62’)

Projeccions a Albuquerque, Belgrad, Brasília, Brussel·les, Budapest, Casablanca, Curitiba, Hamburg, Mánchester, Pequín, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Roma, Salvador de Badia, Sao Paulo, Shanghái i Sofía.