Pensadora: Kate Millett

Amb la col·laboració de La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i llibreria La Caníbal

19 i 20 de març 2018

A la Bonne
Sant Pere Més Baix, 7 (Barcelona)

19 de març | 18:30

Three Lives (Tres vides)
Kate Millett, EUA, 1971 (70′).

Produïda per la Women´s Liberation Cinema Company, aquest film – el títol del qual és un petit homenatge a l’obra del mateix nom de Gertrude Stein – gira entorn de les experiències quotidianes de tres dones considerades “poc rellevants” en l’àmbit del reconeixement social. La successió de monòlegs de les tres protagonistes posa en relleu els conflictes viscuts, les decisions preses en diferents moments de la seva vida i les conseqüències d’haver-les pres. La seva tesi sobre el fet que allò personal és polític resulta àmpliament exposada en aquesta peça valenta i emotiva a la vegada que continguda, com referia la crítica del moment. Les tres dones que hi intervenen (Mallory Millett-Jones, Lillian Shreve i Robin Mide) exposen en aquest registre documental les circumstàncies vitals des de les quals van afrontar la reescriptura de la seva autoimatge, amb una gran lucidesa i claredat.

Presentació a càrrec de Teresa Cabruja.
Acte il·lustrat pel col·lectiu RosaCarmen.

20 de març | 18:30 | Programació doble

Hommage de Kate Millett à Simone de Beauvoir (Homenatge de Kate Millett a Simone de Beauvoir)
Anne Faisandier, França, 1986 (11′).

El film condensa les impressions de Kate Millett sobre les imatges de les exèquies de Simone de Beauvoir. Kate Millett evoca els intensos i de vegades controvertits lligams amb el pensament de l’escriptora francesa, que va jugar un paper determinant en l’escena del feminisme internacional.

Gay Power*
Sharon Hayes, Kate MillettEUA, 2012 (33′).

A partir del material de prova enregistrat durant la preparació de Three Lives (1971) i d’una de les primeres performances del moviment pels drets dels i les homosexuals, les autores ofereixen una sèrie de reflexions en off que porten les vivències polítiques d’aquest moviment al present del film.

*estrena mundial de la nova edició digitalitzada

Amb la col·laboració de Tanya Leighton Gallery (Berlin)