Ara crema + Morvern Callar
SessiĆ³ doble: Ara crema i Morvern Callar
DescripciĆ³
Al llarg de la filmografia dāAgnĆØs Varda les preguntes segĆ¼ents reverberen una vegada i una altra: quins cossos podem filmar des del desig, lliures dāamenaces i cĆ stigs? Com podem continuar parlant de les violĆØncies que ens travessen sense reproduir-les? A travĆ©s de la creaciĆ³ de personatges femenins desobedients, lluny de lāarquetip dāeternes vĆctimes, la directora francesa ens va donar algunes claus per comenƧar a traƧar possibles respostes. Les dues peces que formen aquesta sessiĆ³ actualitzen les reflexions de la cineasta en un present on el panorama polĆtic i cinematogrĆ fic ha canviat radicalment.
SessiĆ³ amb presentaciĆ³ de la directora NĆŗria GascĆ³n Bartomeu.
Sessions
Films
El sofĆ , el foc, la silueta. Una llar que desapareix en cendres. DesprĆ©s dāun confinament mental i fĆsic de tretze anys en aquesta casa, nāha fet falta un altre per afrontar aquestes imatges. Material fotogrĆ fic familiar (dĆØcades de 1990 i 2000) i videogrĆ fic dāarxiu personal filmat en 16āmm i MiniDV entre el marƧ i lāabril de 2019, durant la mudanƧa, i lāabril del 2020, durant la crema del sofĆ , muntat en quarantena.
Morvern Callar Ć©s una jove treballadora dāuna petita ciutat industrial escocesa. Quan el seu nĆ²vio se suĆÆcida i deixa rere seu una novelĀ·la inĆØdita i una nota en quĆØ demana que es publiqui, Morvern decideix apropiar-se de lāautoria del text i emprendre un viatge a la recerca de la seva autonomia i llibertat. Una actualitzaciĆ³ de Vagabonde (AgnĆØs Varda, 1985) en el context de lāinici dāun nou segle en quĆØ la desindustrialitzaciĆ³, la precarietat laboral i la globalitzaciĆ³ marcarien una generaciĆ³ de joves.
- Directora: VVAA
- Pais, any, duraciĆ³: SessiĆ³ doble