Programes de tardor

A partir del 6 d’octubre

Durant els mesos de tardor, la 31a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB) continua estirant el fil infinit de les resistències fílmiques, un patró sobre el qual brodem, puntada a puntada, la programació d’aquesta edició.
Les pel·lícules seleccionades es correlacionen entre si en una mar d’al·lusions creuades i referents comuns: les lluites joves s’inspiren de les antigues, i també les inspiren; les trobades entre comunitats infonen energia a aquelles que les habiten; el contingut fílmic s’obre a altres disciplines alimentant-se de cançons, textos i publicacions. Moltes de les peces que conformen aquests cicles desborden els formats canònics i critiquen les institucions que els salvaguarden des d’un posicionament desafiador; altres empren formats coneguts que esdevenen inesgotables en les mans de les directores contemporànies.

Començarem les sessions de tardor amb el programa itinerant Conegudes (també) a casa, que acostarà les últimes obres de directores catalanes a diferents municipis del nostre territori. Continuarem amb Documentalistes Llatinoamericanes, un programa que selecciona tres peces de cinema del real llatinoamericà i que es podrà veure als Cinemes Girona de Barcelona. Conclourem les sessions amb el cicle Manifestos Fílmics Feministes IX que enguany, a més de tenir lloc en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, s’expandeix a altres dos espais: el Círculo de Bellas Artes, de Madrid, i la Filmoteca de València. Al llarg d’aquests mesos també s’obrirà la convocatòria anual del Projecte Arxipèlag, les obres del qual es podran veure a la festa de tancament d’aquesta edició de la MIDFDB al Zumzeig Cinecooperativa.

Documentalistes llatinoamericanes

Als Cinemes Girona
Del 6 al 27 d’octubre

Conegudes (també) a casa

A diverses poblaciona catalanes
D’octubre a desembre

Manifestos Fílmics Feministes IX

Al Círculo de Bellas Artes de Madrid
Del 10 al 12 de novembre

Cloenda del Projecte Arxipèlag 2023

Al Zumzeig Cinecooperativa
Data per confirmar