Contacte distribució: angelika.levi@gmail.com

Ahorita Frames

Angelika Levi, Alemanya – Mèxic, 2021, 22’, VOSE

Des del setembre del 2001 fins a l’abril del 2002, Nan y Nancy, juntament amb altres dones llatinoamericanes, van treballar per a l’empresa d’amiant Branch netejant els luxosos apartaments, oficines i bancs de Manhattan a la Zona Zero, àrea hermèticament segellada. Les dones no tenien permisos de residència ni de treball als EUA, i les seves mascaretes antipols no tenien filtre per l’amiant.
A l’encreuament fronterer de PedWest (Tijuana), un grup de persones refugiades representa de forma performàtica les seves històries. Interpreten a les treballadores de l’amiant, als soldats estatunidencs, al personal de la Creu Roja i als bombers. Migrants de Guatemala i Veneçuela, juntament amb població mexicana deportada d’EUA a Tijuana, coincideixen a la frontera, on estan atrapades a causa de la política de “Queda’t a Mèxic”.
Ahorita Frames trasllada les històries de les treballadores de l’amiant de la Nova York del 2001 a la Tijuana del 2019, a través de la frontera, i reconfigura així la cartografia política de les relacions de poder.

Festivals (selección
Berlin International Film Festival (Alemanya, 2021)
Remake. Frankfurter Frauen Film Tage (Alemanya, 2021)

Les experiències femenines no s’expliquen, encara estan per explicar. És una història immensa, part de la narrativa oficial dels herois de l’11 de setembre, però mai se les anomena o se les escolta, no són ni recordades al memorial.

Angelika Levi