Alba López

Alba és llicenciada en Comunicació Audiovisual. Ha treballat com a periodista a mitjans de comunicació nacionals com Catalunya Ràdio i RAC 1, mentre que en el panorama local, a mitjans com Canal Blau o L’Eco de Sitges, del que en va ser també coordinadora.

Actualment desenvolupa projectes de reinterpretació del patrimoni cultural des d’una perspectiva feminista. És co-comissària de l’itinerari Una mirada feminista al Cau Ferrat (Sitges), inaugurat el 2021, un projecte que s’estendrà aquest 2022 amb la revisió en clau de gènere del Museu de Maricel, a la mateixa localitat.

Ha treballat també en l’àmbit de la comunicació corporativa, especialment en el sector cultural. Va ser cap de premsa del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i també la responsable Social Media del certamen entre els anys 2013 i 2017. Va ser, tanmateix, la responsable Social Media d’institucions com ara el Museu d’Història de Catalunya o l’editorial Flamboyant. Des del 2020 dedica part del seu temps a la docència, com a professora associada del Màster de Comunicació Estratègica a la Universitat Rovira i Virgili.

 

> Conegudes (també) a casa