Del 23 de març al 26 de març 2019

La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Carrer Sant Pere més Baix, 7 (Barcelona) Metro L1 i L4 Urquinaona

Carta blanca a DeeDee Halleck, activista pionera en la defensa de la televisió lliure i independent. La programació inclou una selecció de films produïts sota els projectes d’activisme audiovisual Paper Tiger TV i Deep Dish TV, un taller de guerrilla audiovisual, un seminari-conexió en directe amb l’informatiu independent Democracy Now! i una instal·lació audiovisual.

25 de març | 18:30 h

Alternatives apoderadores: Paper Tiger TV

De l’art i els mitjans comunitaris a la televisió handmade 

Children make movies
Estats Units, 1961. 8′

Aquest film documenta un taller que es va dur a terme al Lillian Wald Recreation Rooms and Settlement. Mostra dos processos cinematogràfics en mans d’infants. El film va projectar-se a la conferència de la UNESCO a Oslo, Noruega, el 1962, i Jonas Mekas va elogiar-ne l’espontaneïtat i que hagués obtingut una molt bona rebuda en una crítica publicada al Village Voice.

Mural on our street
Estats Units, 1965. 18′

Aquesta pel·lícula va ser nominada als Premis de l’Acadèmia de Hollywood en la categoria de Millor Curt Documental el 1965. Segueix la confecció d’un mural de ceràmica, des dels primers estudis fins a la instal·lació al 305 de Henry Street. Una banda de tambors metàl·lics que toquen en directe acompanya l’entusiasta testimoni dels participants. Un dels primers films en què s’utilitza així el collage en tant que comentari, el collaged commentary.

Paper Tiger: Herb Schiller Reads the New York Times: 713 Pages of Waste 
Estats Units, 1981. 28′

Aquest és un dels primers programes de Paper Tiger TV. Herb Schiller , en plena forma, ens ofereix una ràpida i sarcàstica deconstrucció dels dilapidadors excessos del NYTimes. De l’anàlisi física inicial del considerable pes i mida del paper, fins a una revisió pàgina per pàgina de la prodigalitat de l’espai en els anuncis publicitaris, la seva crítica és del tot concloent. En deixar caure els quasi 4 quilos que pesa el NY Sunday Times damunt la taula, demostra que les mateixes dimensions del NYTimes donen fe que l’economia estatunidenca “funciona i viu del malbaratament”.

Paper Tiger: Martha Rosler Reads Vogue
Estats Units,  1982. 26′

Martha Rosler analitza a fons la popular revista de moda Vogue. L’espectacle se basa en una estructura de collage, es centra en les impressions, les històries personals i, per a major provocació, en el paper que juga Vogue en la creació i recreació del poder de classe. Tot i que les revistes com Vogue han estat sotmeses a diferents crítiques ideològiques i basades en el gènere, el programa de Rosler mostra com i on es confecciona la roba que fa possible aquesta imatgeria: als tallers on s’explota al Tercer Món. Una llambregada sobre les condicions de treball a la indústria de la confecció ho diu tot de la sòrdida realitat del món que aquestes revistes pretenen enaltir.

Barcelona Paper Tiger (resultat del taller de guerrilla audiovisual)
Espanya, 2019. 20′ aproximadament.

Resultat del taller de guerrilla audiovisual realitzat el dissabte 23 de març a Barcelona, seguint el modus operandi dels programes clàssics de Paper Tiger TV.

Amb la presència de DeeDee Halleck i la presentació de Núria Canal.