Archipelagos, Naked Granites

Arxipèlags, granits nusos

Daphné Hérétakis, 2014.

Grècia/França, VOSC, 25′.

Amb la presència de la directora.

Atenes, 2014. Un film polític, un gest conscient. El granit nu de les estàtues velles recorda l’esplendor de la Grècia antiga mentre és qüestionat per una generació de joves grecs: què queda d’aquella civilització? Quin sentit té la revolució? Què és la llibertat? Es pot sobreviure el dia a dia d’un país en crisi sense caure en la desesperació dels desitjos apaivagats i les expectatives frustrades?

Daphné Hérétakis confronta el silenci de la crisi amb la inèrcia de la revolució, els afers personals amb la política, l’esforç de supervivència amb la teorització dels ideals. El film esbossa un retrat poètic i fidedigne de la Grècia contemporània a partir de les paraules escrites al diari íntim d’una jove de 27 anys, l’edat de la realitzadora, i d’unes imatges filmades en súper 16 mm que reclamen la necessitat d’una consciència política i solidària. Un film polític, un gest conscient.

Projecció en el marc de la sessió Glossa: variacions gregues, amb els films Ici rien i +54 de la cineasta Daphné Hérétakis.

DG 14 de juny – 21:30h

Filmoteca de Catalunya – Sala Chomón