Contacte distribució: valentina.dipalma@visiondistribution.it

Calcinculo / Swing Ride

Chiara Bellosi, Itàlia, 2022, 90’, VOSC

Estrena a l’Estat espanyol

Benedetta té quinze anys quan, en el terreny de davant de casa seva, s’hi instal·la un petit parc d’atraccions ambulant. Entremig de tots els cotxes i les caravanes aparcades, coneix a Amanda, jove no-binària que dia a dia desafia els rols de gènere, i de qui queda fascinada. Benedetta i Amanda estableixen una amistat que les portarà a un viatge de creixement, alliberament i apoderament personal.
Chiara Bellosi descriu els personatges amb intimitat i complicitat, enfocant amb observacions precises els moments tranquils de la seva relació, així és com concedeix a aquesta proposta cinematogràfica tant la seva poesia com una sensació generalitzada de lleugeresa.
Basada en un guió de Maria Teresa Venditti i Luca Bellosi i estrenada en l’última edició de la Berlinale, Calcinculo continua l’exploració al voltant del cinema d’adolescència que Bellosi va començar amb el seu primer film, Palazzo di Giustizia.

Festivals (selecció)
Berlin International Film Festival (Alemanya, 2022)

Aquesta pel·lícula és un conte de fades. És a dir: un joc amb la realitat. De petita, podia diferenciar entre conte de fades i faula. Sempre he trobat que les faules són una mica tristes i avorrides, sempre amb una moralina al final de la història. Un conte de fades sembla un univers en expansió, que creix de mida constantment, que recull qualsevol dels elements abandonats: objectes sense sentit, personatges peculiars, llocs fascinants (i una mica inquietants). Un conte de fades ho recull tot i no intenta desxifrar res: només és transmès. Quan vaig llegir el guió de Calcinculo, la meva primera reacció va ser la d’estar davant d’un conte de fades negre com un bosc, il·luminat per un camí brillant.
Chiara Bellosi