Cinema fora de lloc

Amb el suport del Districte de Ciutat Vella i de la Fundació SGAE.
I la col·laboració de D.O Catalunya.

Dijous 22 de juny

21:45 h | Plaça de Sant Pere (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera)

Cortos en Femenino 2017

Programa itinerant de curtmentratges de realitzadores de l’Estat espanyol elaborat per TRAMA, Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimedia realizado por mujeres.

Amb la presència d’algunes directores.

Copa de vi cortesia de 

Einstein-rosen

Olga Osorio. 9′. VE.

Estiu del 82. En Teo assegura que ha trobat un forat de cuc. El seu germà, l’Oscar, no se’l creu. Si més no de moment.

Elegía

Alba Tejero . 15′. VE.

Quan es moren dues de les seves companyes de classe, la Júlia és absolutament incapaç de sentir-se trista. Asfixiada per l’ambient de dol i per un profund ressentiment, escriurà una cosa que tindrà greus conseqüències.

La invitación

Susana Casares. 15′. VE.

Un dia, a l’escola, la Silvia es veurà en el compromís de convidar unes companyes de classe a dormir a casa seva.

La isla inalcanzable

Sara Renau Wehr i Carla Torres Danés. 5′. VE.

¿Què passa quan la feminitat es veu distorsionada per un cos que no encaixa amb els patrons establerts? Una dona presonera del seu cos – pateix una malaltia degenerativa – i els seus pensaments més profunds que qüestionen la seva feminitat, el concepte de gènere i el lloc que ocupa en la societat d’avui.

Lucrecia 

Eva Marín. 13′. VE.

Lucrecia narra la història d’una actriu que ronda la cinquantena i li costa de viure de la seva professió. Cada vegada rep menys ofertes de treball perquè amb prou feines s’escriuen papers per a dones de la seva edat. Decideix convertir-se en una dona anònima, com qualsevol altra, que busca desesperadament treballar del que sigui, per tal de poder pagar les despeses bàsiques de llum, aigua i menjar.

Quand j’ètais petit… 

Elena Molina. 11′. VOSE.

Quan el seu oncle tornava a Burundi, als estius, la família de N’Sele Malone solia reunir-se per veure espectacles improvisats de marionetes. En Malone tenia dotze anys i no els feia gaire cas, només l’interessava el futbol. Un dia, mentre jugava al carrer, va passar una cosa que havia de canviar totalment el rumb de la seva vida.

Avui, 20 anys després, és un dels titellaires més coneguts de l’Àfrica Occidental i només a través de les marionetes que construeix al seu taller de Burkina Fasso és capaç d’alliberar i transformar els seus records.

Yerbabuena 

Estefanía Cortés. 14′. VE.

La Julia, una noia introvertida, va a la consulta de la Maia, on reapareixeran records que semblaven adormits per sempre.

Zarpazo 

Nerea Castro Andreu. 15′. VE.

La Mar i la Xara es retroben en un remot paratge de muntanya. Tot està preparat per fer el salt a la clandestinitat.

500 palabras

Oihane Amenabar. 10′. VE.

La Mar i la Xara es retroben en un remot paratge de muntanya. Tot està preparat per fer el salt a la clandestinitat.

Camino de agua para un pez

Mercedes Marro. 8′. VE.

És de nit i l’Oscar veu, de la finestra estant… un peixet de colors saltant en una bassa bruta! Dos gats l’assetgen des de les ombres. L’Oscar ajudarà el peix en una esbojarrada aventura per una Amèrica Llatina nocturna, amb la carestia d’aigua com a teló de fons.

Consulteu la resta de films del programa Cinema fora de lloc.