> Cinema (fora) de lloc 2021

Cortos en femenino

21 de juliol a les 21.45 h

Pati de la seu del districte de Nou Barris

Programa itinerant de curtmetratges de realitzadores de tot l’estat Espanyol elaborat per TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimediarealizado por mujeres)

Panteres
Èrika Sánchez, Espanya, 2020. 23′

Joana i Nina, dues noies de 13 anys, viuen a Barcelona atrapades en les contradiccions de la pubertat femenina al primer món. Les dues són dones del seu temps i condició: xarxes socials, immediatesa i excessos. Avui, Joana ha decidit idear un joc en el qual involucrarà a la seva amiga Nina. Un dia decisiu en la pubertat que provocarà que alguna cosa en cada una d’elles canviï per sempre.

contacte: erikadestrella@gmail.com 

 

 

#PrecarityStory

Isabel Seguí i Lorena Cervera, Espanya, 2020. 25’

Isabel imparteix classes, investiga i neta a la mateixa universitat britànica. La seva història es presenta com un exemple de la creixent precarització de la feina universitària i les seves conseqüències humanes. Filmat durant les vagues de personal universitari del Regne Unit entre 2018 i 2020, aquest documental exposa la realitat poc coneguda de la precarietat acadèmica i contribueix al debat públic en curs sobre els efectes de les polítiques neoliberals -i ara també el Covid-19- a la educació superior britànica.

contacte: lorenacerveraferrer@gmail.com  /   seguisabel@gmail.com

 

¿Dónde estabas tu?
María Trénor Espanya, 2020. 25’

Reflexió davant d’aquesta realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Violències quotidianes, subtils o brutals, totes terribles i intolerables. Vivències comptades en diferents idiomes i des de diferents països. Una pel·lícula que harmonitza el rigor del testimoni real amb l’evocació i la força visual de l’animació.

contacte: cine.trenor@gmail.com

Nunca te dejé sola
Mireia Noguera, Espanya, 2019. 18’

Claudia, una adolescent que sempre ha sentit un estrany rebuig per la seva mare, l’acompanya a netejar una antiga casa familiar on solien estiuejar. Un cop allà, Claudia es troba amb els fantasmes del seu passat i es veu obligada a enfrontar-se a la veritat de la que porta escapant tota la vida.

contacte: nogueramireia@gmail.com

Quebrantos

María Elorza i Koldo Almandoz, Espanya, 2019. 8’

– Tu l’estimaves,  oi? – Sí. Crec que vaig deixar-lo d’estimar fa poc. (Interferències. Silencis. Fissures. Dues dones parlant. Una ràdio-grafia).

contacte: elorza.deias@gmail.com