Emilie Deleuze

Émilie Deleuze realitza el seu primer curtmetratge , Un homme faible, el 1984. A continuació va seguir els seus estudis a la Fémis, al departament de realització, on va ser companya de promoció de Solveig Anspach i Chistine Carriere.

Després d’uns quants curtmetratges més,  Émilie Deleuze adquireix notorietat amb la producción televisiva L’Incruste, amb Claire Keim i Benoît Magimel. La seva va ser la penúltima entrega de la sèrie Tous les garçons et les filles de mon age centrada en l’adolescència a principis dels anys 80, i en la qual van participar realitzadors consagrats com ara André Techiné, Claire Denis i Olivier Assayas.

El 1999 estrena el seu primer llargmetratge, Peau neuve, amb Samuel Le Bihan, presentada al Festival de Cannes dins de la secció Un certain regard, on obté el Premi Fipresci de la crítica internacional. Émilie Deleuze hi narra l’amistat entre un personatge urbà als voltants de la trentena que va a Corrèze a fer uns cursos de formació per conductor de maquinària de construcció i un estudiant en practiques incòmode i rebel.  Amb el seu primer llarg va mostrar un talent singular i la predilecció pels espais oberts.

Qualitats que retrobem al seu segon film, Mister V., seleccionat pel Festival de Locarno el 2003, i en el que el personatge principal és un cavall. El 2001, Émilie Deleuze dirigeix un dels curtmetratges del programa Pas d’histoires!, 12 mirades sobre el racisme en el dia a dia.

Filmografia
L’Incruste (1994), Peau Neuve (1999), Lettre à Abou (2001), Mister V. (2003), 2010 À deux, c’est plus facile (2010), Tout est permis (2013), Jamais Contente (2015).