En diàleg: Els treballs de les cineastes: formació, coneixement i aprenentatges

Dimarts 7 de novembre | 18 h

Sala La Cuina de La Bonne
Amb la col·laboració de CIMA i La Bonne  

Diàleg obert amb les cineastes i professores per posar en comú diferents punts de vista sobre la consideració que té l’autoria i la pràctica cinematogràfica femenina en els currículums i les pràctiques d’escoles i altres centres formatius, així com en els estudis universitaris.

Participants: 

Joana Gallego. Periodista i escriptora, professora titular de Ciències de la Comunicació i codirectora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB. És la directora de l’Observatori per la Igualtat de la UAB des de 2016.

Laia Quilez. Professora del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili. Doctora cum laude per la URV amb una tesi sobre representacions i post memòria en el cinema documental argentí de la post dictadura.

Rosa  Palencia. Professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB i membre del grup d’investigació en ImatgeSo i Síntesi. Les seves principals línies d’investigació són el doblatge audiovisual, la multiculturalitat, el gènere i la narrativa audiovisual.

Maria Adell. Coordinadora de Formació Continuada a l’ESCAC.

Mar Canet. Fundadora i directora de l’escola Casa del cine. Membre de l’equip fundador de l’Americana Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona i coordinadora del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava de Vilafranca del Penedès.

Anna Petrus. Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la UPF i alumna dels cineastes Víctor Erice i Pedro Costa. Directora del curtmetratge Gínjols grocs, quan són verds i del documental Es Llogaret, L’oblit a l’oli.

Miriam Porté. Productora a CIMA. Des de 1981 fins al 2002, treballa en l’àmbit de la producció publicitària. L’any 2002, comença la seva carrera com a productora de llargmetratges i  ficció televisiva. El gener de 2007, funda Distinto Films, juntament amb Josep Amores.

Ana Palomo Chinarro. Coordinadora de Comunicació Audiovisual a la UVIC-UCC. Llicenciada en Història de l’Art i doctora en Educació. Actualment es dedica a participar en estudis de gènere, publicacions (catàlegs, articles, etc) i al comissariat d’exposicions.

 Soliña Barreiro. Llicenciada en Periodisme i en Història i doctora en Comunicació Social a la UPF. Forma part del grup d’investigació de Tecnocampus de la UPF SoSilenciImatge i tecnologia. Grau de Comunicació Audiovisual de la UPF del 2008 al 2010.

Mercedes Álvarez. Màster en Documental Creatiu a la UPF. La cineasta ha dirigit el curtmetratge El viento africano i l’any 2004 el llargmetratge El Cielo Gira, guanyador de diversos premis a festivals prestigiosos.

Nuria Araüna. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Documental Creatiu a la UAB. Professora de Llicenciatures en Periodisme, del Grau de Comunicació Audiovisual i Doctora en Comunicació a la URV. Ha col·laborat a la secció literària del programa El Cabaret Elèctric de Catalunya Ràdio.

Teresa Cabruja. Professora a la UdG al grau de Psicologia i als Màsters d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i d’Intervenció Psicosocial. Centrada en la investigació i la psicologia feminista, ha publicat en revistes i llibres i ha participat en diversos congressos.

I seguidament, presentació del Projecte Arxipèlag.

Alice Guy, Autorretrat.