Fab Llanos

Fab Llanos és feminista, llicenciada en Comunicació Social,  Fotoperiodista i realitzadora audiovisual xilena, egressada de la Universitat d’Arts i Ciències Socials, Santiago de Xile. Especialitzada en Drets de les dones i les nenes des del ecofeminisme.

És part de l’àrea de comunicació de l’ONG feminista Creació Positiva, que treballa pels Drets Sexuals de les dones i del col·lectiu LGTBI. A més a més de ser responsable de les comunicacions i incidència política de la Fundació Sida i Societat, col·labora amb l’elaboració d’estratègies pertinents d’acció per la salut sexual de les dones a Guatemala, en directa relació amb l’administració pública d’aquest país.

Al 2010 realitza el documental-Road movie La Noia del vent, que fa un retrat de la influència i vida de l’artista francesa Cathy Claret a través d’un viatge de 2 anys per la vida de l’artista i els seus territoris.

Ha treballat per a organismes com el PEN català, la Fundació Àmbit Prevenció i el Comitè 1r de Desembre realitzant diverses peces audiovisuals per a diverses ocasions audiovisuals en sud i centroamérica des de la cooperació internacional, especialment retratant les circumstàncies de les dones i de la migració i pobresa. Els seus últims projectes audiovisuals tenen directa relació amb el Ajuntament de Sitges i la realització d’una peça audiovisual que rescata la memòria de les dones treballadores del segle XX. A partir d’aquesta premissa neix Retalls dins la Foscor, un documental de 15 entrevistes a dones claus en el desenvolupament d’aquesta ciutat catalana.

 

> Conegudes (també) a casa