Contacte distribuidora: pohl@salzgeber.de
És com retrobar-te amb vells amics o coneguts que encara desitgen un futur millor. Ells saben qui són i no cal que ho demostrin cada dia, potser ho podem considerar com un cert progrés (respecte a Gendernauts). Tot i així, encara estan intentant descobrir que és el que els fa feliç, i sovint s’aconsegueix amb un simple intercanvi de paraules: – Ets un nen o una nena? – Sí.
Marta Balaga

Cineuropa

Genderation

Monika Treut, Alemanya, 2021, 88’, VOSC.
Estrena a Catalunya

Amb presència de la directora

Gendernauts (1999), de Monika Treut, va ser una de les primeres pel·lícules a retratar la comunitat transgènere a San Francisco. Vint anys després torna a donar veu als personatges pioners que van protagonitzar la seva primera pel·lícula per entendre què ha canviat, tant en les seves vides —les seves carreres professionals, les seves famílies, el seu treball com a activistes—, sinó també per saber què en pensen, de les noves polítiques antitrans de Trump i de la massiva gentrificació de la ciutat de San Francisco per part de la indústria tecnològica. El seu activisme ha canviat amb el temps, però les lluites continuen.

Festivals (selecció)
Berlin International Film Festival (Alemanya, 2021)
Internationales Frauen* Film Fest Dortmund+Köln (Alemanya, 2021)
MiX – Festival di Cinema LGBTQ+ e Cultura Queer (Itàlia, 2021)

Seria molt feliç si aquesta pel·lícula ajudés a atenuar les lluites de gènere per tal d’evidenciar que, avui en dia, ens trobem en un context molt més ampli. M’encantaria que (el film) aconseguís unir més estretament la comunitat, tant la gent trans com la gent homosexual, queer o no binària. M’agradaria que l’amor ens unís més.
Monika Treut

Otros Cines