Del 23 de març al 26 de març 2019

La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Carrer Sant Pere més Baix, 7 (Barcelona) Metro L1 i L4 Urquinaona

Carta blanca a DeeDee Halleck, activista pionera en la defensa de la televisió lliure i independent. La programació inclou una selecció de films produïts sota els projectes d’activisme audiovisual Paper Tiger TV i Deep Dish TV, un taller de guerrilla audiovisual, un seminari-conexió en directe amb l’informatiu independent Democracy Now! i una instal·lació audiovisual.

26 de març | 18:30 h

Guerrilla Networking: Deep Dish TV 

La lluita contra la guerra, el colonialisme i la política penitenciària

Getting a Grip on Access (fragment)
Estats Units, 1986. 24′

Aquest programa ens presenta als productors de televisions comunitàries i dels centres d’accés públic (o d’accés lliure) de diferents pobles i ciutats dels Estats Units. Gent d’orígens ètnics, racials, socioeconòmics i geogràfics variats, productors amb experiència i altres que no han tingut mai una càmera a la mà, creen la comunitat d’accés públic. En el context d’estudis de producció milionaris o dalt d’una caravana, aquests perfils il·lustren la importància dels mitjans fets per les comunitats.

Racism on Main Street (fragment)
Estats Units, 1986. 23′

De qui és Amèrica, al cap i a la fi? Aquest programa comença quan un reporter negre de Somerville, MA., li fa aquesta pregunta sense embuts al policia blanc del poble. “Creus que hi ha racisme a Somerville?” Després, el vídeo aprofundeix en impressionants casos de brutalitat policial, de “Lynch: Who Killed Michael Stewart?” a “The Day the Klan Marched.” Una visió despietada de la brutalitat policial.

The Gulf Crisis TV Project: Just Say No
Estats Units, 1990-1991. 19′

La Guerra del Golf va produir nivells històrics d’antimilitarisme en molt poc temps. Què passarà amb els objectors de consciència i els centenars de soldats dissidents a Alemanya que van desertar i es van negar a anar al desert? El programa es centra en els militars resistents i les seves famílies: De Carolina del Nord a Frankfurt, Alemanya i en una visió des de dins del “ferrocarril soterrani” de suport a l’Europa Occidental.

Bars and Stripes: Doing Time in the Prison Complex 
Estats Units, 2005. 16′

Hi ha més presoners per càpita als Estats Units que a cap altre país del món. Un informe analitza el lucre del negoci carcerari.

Shocking and Awful: Erasing Memory
Estats Units, 2005. 22′

Deep Dish TV ha compilat i produït trenta programes sobre la guerra i l’ocupació a l’Iraq. Aquests programes aborden les implicacions i conseqüències de les recents accions militars dels Estats Units, i mostren com la gent es mobilitza amb l’art, l’activisme i les lleis internacionals. “Sorprenent i Espantós” mostra l’espantosa destrucció dels museus i els arxius d’Iraq, els tresors més vells de la civilització humana, de resultes de la invasió nord-americana.

Amb la presència de DeeDee Halleck i la presentació de Núria Canal.