Joana Pimienta

Ès una artista visual, directora i guionista portuguesa. Professora en el departament de cinema de la Universitat de Harvard i de la Universitat Rutgers als Estats Units, al 2020 va ser nomenada directora interina del Centre d’Estudis de Cinema de la Universitat de Harvard, que dona suport a la realització de projectes de no ficció com documentals i videoinstal·lacions.
El seu primer llargmetratge, As figures gravades na navalla com a seiva dones bananeiras (2014), va rebre el Premi del Jurat a la Millor Pel·lícula a Concurs en Indielisboa i el Premi Tom Berman del Festival de Cinema d’Ann Arbor. Um camp de aviação (2016), es va estrenar a la Competició Internacional del 69è Festival de Cinema de Locarno, es va projectar a un gran nombre de festivals i va rebre el Premi del Jurat a la Millor Pel·lícula en Competició al Zinebi’58.
A cavall entre Portugal, el Brasil i els Estats Units, va començar a treballar amb el director Adirley Queirós com a directora de fotografia de la pel·lícula Era uma vegada Brasília (2017), que es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Locarno. Des de llavors, tots dos han codirigit les pel·lícules Rádio Coração (2017) i Mato Seco em Chamas (2022).

> Persistències Fímiques 2023