La Mostra a Sant Cugat

Organitza l’Ateneu Santcugatenc i col·labora el SIAD Servei d’Atenció a la Dona de Sant Cugat i Cinemes Sant Cugat

Cicle gratuït de cinema dirigit per dones.

 8 d’octubre, 12 de novembre i 10 de desembre

Als Cinemes Sant Cugat
Avinguda del Pla del Vinyet, 50 (Sant Cugat del Vallès)

8 d’octubre | 19:30

Paris was a woman

Greta Schiller i Andrea Weiss, 1995.
Reconstrucció documental de la comunitat creativa formada per diverses dones que van coincidir a París a principi del segle XX, quan era la capital cultural del món. Greta Schiller ofereix una visió poc coneguda d’aquesta ciutat, situant-hi els trajectes de les escriptores Colette, Gertrud Stein, Djuna Barnes; les pintores Romaine Brooks i Marie Laurencin; les fotògrafes Berenice Abbott i Gisèle Freund, i la periodista Janet Flanner i les editores i llibreteres Sylvia Beach i Adrienne Monnier.

12 de novembre | 19:30

Tódalas mulleres que coñezo

Xiana do Teixeiro, Espanya 2018, 71′. VOSC.
Un film en tres actes que són, també, tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Però, ¿Com parlar d’experiències de por sense articular un discurs de la por? Xiana do Teixeiro se’n surt amb un cinema directe i radical que evidencia, per acumulació quasi sil·logista, la violència estructural contra les dones i el frau del mite de la igualtat.

10 de desembre | 19:30

Cuatreros

Albertina Carri, Argentina, 2016 (83′)
“Segueixo les passes d’Isidro Velázquez, el darrer gautxo de l’Argentina i, davant la cerca erràtica del temps perdut em demano si, realment, vaig darrere les passes d’aquest fugitiu de la justícia burgesa o si són les meves passes, les de la meva herència, les que busco..”