La Mostra a Vacarisses

Del 7 de març al 2 de maig 2019

Al Casa de Cultura de Vacarisses

7 de març | 19:30

F(r)icciones entre el trabajo y la vida

Raquel Marques, María ZafraMaría RomeroZoraida Roselló. Espanya, 2017. 20′

Una reflexió al voltant de les dones en els seus espais de treball. En aquests espais els límits entre el treball i la vida, l’autonomia i les cures, que sovint es presenten com a pretesament reals, es mostren ficticis i constitutius de la feminització de la precarietat. La peça proposa visibilitzar allò que normalment no es mira per tal de qüestionar de quina manera la classe, el gènere, la procedència, però també els processos de globalització del món, reprodueixen un sistema que amaga la vida, amb l’excusa de la productivitat i l’eficiència.

Estimada vida diària
Marga Almirall, Espanya. 11′

Dels diaris personals de la infància i l’adolescència fins als videoblogs a Youtube o els visual diaries a Instagram: un petit viatge per l’autorrepresentació femenina de la generació millennial. Una visió personal i íntima de les formes de construcció de les (re)presentacions de la vida diària.

Nobody is perfect
Beatriz Perez. Espanya, 2017. 15′

El relat sincer dels pensaments, vivències, pors i inseguretats d’Álex al moment de prendre una decisió de vital importància, ens demostra que trencar tabús i esfondrar barreres i prejudicis comença pel coratge i l’acceptació d’un mateix i de la pròpia identitat. L’alliberament personal és la millor arma per trencar les màscares de gènere.

Amb la presència d’algunes directores

4 d’abril | 20:00

Paris was a woman

Greta Schiller i Andrea Weiss, 1995

Reconstrucció documental de la comunitat creativa formada per diverses dones que van coincidir a París a principi del segle XX, quan era la capital cultural del món. Greta Schiller ofereix una visió poc coneguda d’aquesta ciutat, situant-hi els trajectes de les escriptores Colette, Gertrud Stein, Djuna Barnes; les pintores Romaine Brooks i Marie Laurencin; les fotògrafes Berenice Abbott i Gisèle Freund, i la periodista Janet Flanner i les editores i llibreteres Sylvia Beach i Adrienne Monnier.

2 de maig | 20:00

Espace

Eléonor Gilbert, 2014

Mitjançant un esquema, una alumna de primària explica en quina mesura el repartiment de l’espai del pati no correspon amb les expectatives (ni els drets) de les nenes. Malgrat els diversos intents del professorat del centre per reglar la situació i aconseguir que nens i nenes comparteixin espais en igualtat de condicions, aquest problema quotidià, com ens explica l’eloqüent protagonista d’aquest documental, persisteix. La subtilitat d’un problema geopolític ben present a l’espai públic urbà explicat a partir del cor d’un pati d’escola.

Rebel menopause
Adèle Tulli. Gran Bretanya, Itàlia. 2013. 26′

“La menopausa és el començament de la vida!” Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l’experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa La Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adèle Tulli recull a Rebel Menopause les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de completa llibertat”.