Laura Ginès

Laura Ginès (Girona, 1975) és directora d’art i realitzadora des del 2001. Desenvolupa projectes de gràfica animada per encàrrec des del seu propi estudi, i alguns dels seus films formen part de l’Arxiu Xcèntric del CCCB dedicat al cinema experimental, o de l’Arxiu Actiu de Bòlit (Centre d’Art Contemporani de Girona). Ha presentat i projectat la seva feina en centres de referència internacional com la Cinemàteque de San Francisco, l’Anthology Film Archives de Nova York o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.

Fou col·laboradora habitual de Xinacittà, Mostra Internacional de Cinema d’Animació d’Autor de Barcelona (2002- 2007), i exerceix també de docent en centres d’art o festivals de cinema d’arreu.

La seva peça Tengo Miedo, un videoclip autoral per a Maria Rodés, a part d’haver guanyat diversos premis en festivals de videoclip, s’ha inclós al DVD i cicle de projeccions Del trazo al pixel. Más de 100 años de animación española, que està de gira actualment i que ha arribat recentment al MoMA de Nova York.