Lee Young

L’any 2001, Lee Young va fundar un grup de cinema documental Feminist Visual Activism WOM (WOM Docs). Totes les seves pel·lícules han tingut molt ressò perquè dóna a conèixer nous temes i històries de subjectes invisibles d’una manera única. Al seu film Troublers, Lee explora l’estil documental consistent a compondre esdeveniments socials a partir de les vides quotidianes de les persones. Troublers va guanyar el Premi Especial del Jurat del DMZ-International Documentary Film Festival de Corea del Sud.

El seu anterior treball OUT: Smashing Homophobia Project (2007) va guanyar el Premi d’Aquest Anyal Human Rights Film Festival de Seül i el Premi Documental al Seoul International Women’s Film Festival. Les seves pel·lícules s’han projectat al Frameline Film Festival de San Francisco, al BFI Festival de Cinema LGBT de Londres, al Yamagata International Documentary Film Festival, al’Internacional de Films de Femmes de Créteil, i molts altres.

Filmografia

Troublers (2015), Out: Smashing Homophobia Project (2007), Lesbian Censorship in School (2005), Knife Style (2004), Turtle Sisters (2003), Sangam-dong World Cup (1999)