Make More Noise! Suffragettes in Silent Film
(Fes més soroll! Sufragistes en el cinema mut)

Compilació d’arxius de l’Arxiu Nacional del BFI, programa a càrrec de Bryony Dixon i música composta i interpretada per Lillian Henley,  1899-1917.
Gran Bretanya. VOSC. 75′.

Projecció en DVD.

Una recopilació de films muts que indaga en la representació cinematogràfica de les primeres dones sufragistes. La selecció, feta pel British Film Institut amb motiu de l’estrena del film de Sarah Gavron Suffragettes, combina imatges d’arxiu de les activitats públiques d’aquest moviment feminista per la consecució del vot amb fragments de comèdies de l’època que desmenteixen una sèrie de tòpics i posicionen l’emancipació femenina en el terreny de les revoltes necessàries del primer quart del segle XX.

 

 

Muntatge documental que estableix paral·lelismes i/o dissonàncies entre el moviment sufragista i les formes de les primeres produccions cinematogràfiques, des dels noticiaris a les ficcions, que recreaven des de la paròdia els possibles “efectes” dels feminismes. Mirades, sovint atònites, davant l’emergència d’un moviment que hauria de canviar el sentit de molts dels estigmes que requeien sobre les dones. La representació cinematogràfica del sufragisme com a objecte d’estudi a partir de l’atenta anàlisi i  la reconstrucció fílmica d’uns materials d’arxiu prou il·lustratius  però massa escassos i de poca duració. La importància d’aquest film és que, a més, relaciona aquests muntatges documentals amb  petites produccions ficcionals com a exemple de les primeres construccions imaginàries. Representacions que, al cap i a la fi,pretenien exorcitzar les pors a l’aparició, en la lluita política, de tot  el que tenia a veure amb  les dones com a subjectes.