Meritxell Colell

Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2006.

El 2005 rep una beca per cursar els estudis a la Universidad del Cine (FUC) de Buenos Aires. Partint de la seva necessitat d’explorar el llenguatge de diari personal, realitza el seu primer film documental, Manuscrit a la ciutat: un assaig sobre com construir una vida en una ciutat estrangera. A Buenos Aires també comença la seva carrera professional com a muntadora, treballant en dos llargmetratges documentals.

A finals de 2007 torna a Barcelona on passa a formar part de l’equip de “Cinema en curs”, un projecte de pedagogia del cinema de l’associació “A Bao A Qu”  (www.cinemaencurs.org) en el marc del qual acompanya més de quaranta curtmetratges realitzats per joves d’entre 11 i 18 anys. També exerceix de docent col·laboradora en postgraus i màsters de la Universitat Pompeu Fabra i en el grau de documental cinematogràfic de l’ESCAC.

Des de llavors, combina la pedagogia del cinema amb la feina com a muntadora i directora freelance entre Barcelona i Buenos Aires. Com a muntadora, treballa en set llargmetratges. Entre els llargmetratges argentins destaca La cárcel del fin del mundo, de Lucía Vassallo (estrenat al Festival de Mar del Plata). A Espanya, NO-RES, vida i mort d’un espai en tres actes, de Xavier Artigas (Premi al Millor Llargmetratge Nacional a Documenta Madrid 2012, IDFA). Està acabant el muntatge del llargmetratge de ficció Sense sostre de Xesc Cabot i Pep Garrido.

Com a directora firma un migmetratge i un curtmetratge rodats a Buenos Aires i dos altres curtmetratges a Barcelona. Tot just ha acabat el seu primer llargmetratge de ficció: Con el viento, una coproducció entre Espanya, Argentina i França. El film ha estat seleccionat per a L’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cannes 2015, el 66è Festival de Donosti San Sebastián, el Festival de Guadalajara i el Nara Film Festival, entre d’altres. L’estrena mundial va tenir lloc a la 68a Berlinale. Va rebre el Premi Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula de Zonazine del Festival de Màlaga.

Actualment roda Cartas transoceánicas, un llargmetratge basat en una correspondència filmada entre Barcelona i Buenos Aires amb la directora Lucía Vassallo. També està preparant el seu segon llargmetratge de ficció, Duo: una road movie pel nord-est argentí, seleccionada al Foro de Coproducción del 66è Festival de Donosti San Sebastián, al MIA Roma i al Sofia Meetings.

També col·labora amb la Fundació Miró realitzant audiovisuals per a les seves exposicions temporals.

> Conegudes (també) a casa 2019