Michaela Pavlatova

Michaela Pavlátová (1961, Praga).

El 1987 es va graduar a l’Acadèmia de les Arts, Arquitectura i Disseny de Praga. Els seus treballs com a directora d’animació han estat guardonats en nombrosos festivals internacionals i va obtenir una nominació als premis Oscar per “Reci, reci, reci/Words, words, words”, el Grand Prix a Mont-real, i altres premis i mencions a Berlín, Tampere, Hiroshima o Stuttgart, entre altres festivals.

El seu curt d’animació Repete ha guanyat el Grand Prix atorgat per The International Animation Festival Hiroshima i l’Os d’Or a Berlín, entre altres.

Des del 1998, Michaela es va dividir la feina entre Praga i San Francisco, ciutat on treballava de directora d’art de l’empresa d’animació Wildbrain Inc. El 2002 va tornar definitivament a Praga. El 2003 va dirigir Neverne hry (Faithless Games) per a Negativ Productions. El 2006, juntament amb Vratislav Hlavaty realitzà el film d’animació Karneval zvirat (Le Carnaval des Animaux / The Carnival of Animals). El 2008 va signar Deti noci / Ofka (Children of Night / Ofka). I, finalment, el 2012 va dirigir el curt d’animació TRAM, seleccionat per molts festivals.