Un dels aspectes més forts de la pel·lícula són les entrevistes i, en realitat, tota la pel·lícula es basa en elles; són les que condueixen la història. Pot ser molt poderós per algú parlar d’una cosa que ha estat tan determinant en la seva vida i és sorprenent com, per a algunes de les dones, va ser molt catàrtic. Per molt que fos emocionalment desafiant i drenant, hi havia una sensació de ser escoltada… i crec que això se sent a la pel·lícula; sents la vivacitat de les entrevistes, són realment autèntiques.

Briar March

Entrevista d'Stuff a la directora

Mothers of the Revolution

Briar March, Nova Zelanda, 2021, 102′

Estrena a l’Estat espanyol

Entre el 1981 i el 2000, milers de dones de tot el món van instal·lar un campament permanent a les terres comunals que envoltaven la RAF de Greenham Common (Berkshire, Anglaterra) per mostrar la seva oposició a l’emplaçament d’armament nuclear en aquella base militar. La seva resistència pacífica, l’estructura organitzativa i la seva imaginació sense fronteres van convertir aquesta protesta en un referent de la desobediència civil i de l’ecofeminisme mundial. Mothers of the Revolution és el tribut que la documentalista neozelandesa Briar March fa al coratge d’aquelles dones, que van persistir tossudament en aquella ocupació fins que es van retirar els míssils de la base. Amb la recuperació d’imatges d’arxiu, la recreació dramàtica d’alguns episodis, la veu narradora de l’actriu i ex parlamentària Glenda Jackson i els testimonis d’algunes de les activistes d’aquells anys, o de la també actriu Julie Christie, es restitueix la memòria d’aquella experiència, que continua sent una font d’inspiració per als moviments d’apoderament col·lectiu.

*Amb presentació a càrrec de Montse Cervera i del col·lectiu Dones per Dones. Cervera és una activista antimilitarista que va estar present al campament pacifista de dones de Greenham Common i va organitzar juntament amb les seves companyes de Dones Antimilitaristes (DOAN), l’acció coneguda com “Tren antimilitarista de les dones” en protesta contra els exèrcits i la construcció d’una acadèmia militar per a dones a Tortosa.

Contacte distribució: 
evie.korzec@parkcircus.com / briarmarch@gmail.com

Festivals (selecció)
NZIFF – New Zealand International Film Festival (2022)
BFI – London Film Festival (2022)