Nanfu Wang

Nanfu Wang és una directora independent que viu a Nova York. Va néixer en un llogarret perdut de la província de Jiangxi, Xina. En quedar-se orfe de pare a dotze anys, Wang va haver de deixar d’estudiar i treballar en qualsevol cosa per ajudar a la seva família. Com que no es podia pagar l’institut, va estudiar formació professional fins que va poder treballar de mestra d’una escola primària a l’edat de setze anys. A les seves estones lliures, aprenia l’anglès pel seu compte.

Al cap d’uns anys de fer de mestra, la van admetre en un programa universitari d’educació contínua, on va estudiar literatura anglesa. Quan tenia vint-i-dos anys li van concedir una beca de llicenciatura en Llengua i Literatura Anglesa a la Shanghai University. En adonar-se que volia contribuir a explicar la història de la gent que procedia de mitjans semblants al seu, Wang va voler estudiar cinema, primer a l’Escola de Periodisme de l’Ohio University i després al Programa de Documental de la New York University. Wang ha obtingut tres màsters de, respectivament, la New York University, l’Ohio University i la Shanghai University.

Des que va acabar els seus estudis ha produït curtmetratges que s’han distribuït a través de diverses plataformes i han estat traduïts a diferents llengües. La seva obra se centra en els marginats i els maltractats. Segueix buscant i explicant les històries dels que han estat ignorats per les seves societats.

Hooligan Sparrow és el seu primer llargmetratge. Wang és beneficiària dels ajuts de la Sundance Documentary Fund, de la Bertha Britdoc Journalism Fund i és directora becada de Sundance i del IFP (Independent Filmmaker Project).