Neus Ballús

Neus Ballús és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra.

La seva òpera prima, LA PLAGA, es va estrenar a la Berlinale del 2013, va rebre una nominació a la categoria “European Discovery” dels European Film Awards i una nominació als Premis LUX del Parlament Europeu. A banda, ha rebut més de 20 premis en festivals de cinema de tot el món per la seva pel·lícula de debut. Guanyadora de quatre dels principals Premis Gaudí el 2014 (Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Muntatge), també va guanyar el Premi Sant Jordi a la Millor Primera Pel·lícula, i ha estat nominada a Millor Directora Novell als premis Goya.

La seva segona pel·lícula, Staff Only (2019), s’ha estrenat a la 69a Berlinale (Panorama) i està iniciant el seu recorregut de festivals internacionals. Actualment està preparant el seu tercer llargmetratge, “Sis dies corrents”.

Ballús participa regularment en classes o conferències sobre cinema a diverses universitats (UPF, ESCAC, Harvard, NYU, UVic, Universitat de Girona) i institucions culturals (CCCB, Museu del Cinema, Virreina Centre de la Imatge) i ha fet de jurat en nombrosos festivals internacionals de cinema. També realitza esporàdicament projectes de publicitat.

> Conegudes (també) a casa 2019