Neus Ballús

Neus Ballús és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra.

La seva òpera prima, La plaga, es va estrenar a la Berlinale del 2013, i a partir de llavors ha rebut més de vint premis en festivals de cinema de tot el món, una nominació a la categoria European Discovery dels European Film Awards i una altra als Premis LUX del Parlament Europeu. La seva segona pel·lícula, Staff Only (2019), es va estrenar a la secció Panorama de la 69a Berlinale. Amb Sis dies corrents (2021) va rebre cinc premis Gaudí incloent millor pel·lícula i direcció, a més de ser guardonada a festivals com ara Locarno o BAFICI.

Ballús participa regularment impartint classes i conferències sobre cinema a diverses universitats (Harvard University, New York University, Universitat Pompeu Fabra, ESCAC, Universitat de Vic, Universitat de Girona) i a institucions culturals (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Museo del Cine, La Virreina Centre de la Imatge) i ha fet de jurat en nombrosos festivals internacionals de cinema. Esporàdicament porta a terme projectes publicitaris.

 

> Conegudes (també) a casa 2019

> Conegudes (també) a casa 2022

> Festival Internazionale di Cinema e Donne di Firenze