Niña mamá

Andrea Testa, Argentina, 2019. 67’. VO.

Niña mamá està filmada –amb absoluta cura i respecte– en la intimitat de les consultes d’un hospital públic a Argentina. A partir de la veu de dones que transiten maternitats en la seva adolescència, travessades per diverses violències i per una extrema vulnerabilitat, el film aprofundeix en les vicissituds de la presa d’una decisió: continuar o no l’embaràs. Niña mamá és fruit de l’encontre amb les històries de les vides d’aquestes dones, les tensions de les seves maternitats forçades i la por latent que provoquen els avortaments insegurs i clandestins.

Festivals (selecció)
Hot Docs Canadian International Documentary Film Festival (premi a Millor migmetratge documental).
IDFA International Documentary Film Festival Amsterdam
Göteborg Film Festival
IBAFF Murcia Internacional Film Festival

Amb respectuosa observació i una confiança cap a les participants que se sent a través de cada imatge, la història avança descobrint escenes de vides dures i complicades. En aquest aspecte es destaca el treball de recerca i producció que devela els llaços profunds construïts per a encarar el rodatge. […] El blanc i negre aprofundeix la veracitat dels fets narrats i torna més dramàtica tota l’escena. Es construeix així un mosaic de moments i una mateixa situació d’esquinçament, amb hospitals sense recursos, amb professionals que posen el cos i amb un anomenat a crits de conscienciació a través de l’educació sexual i una llei per avortament legal, segur i gratuït que no pot esperar més.

 

Clarisa Anabel Pozzi

La izquierda diario

 
 
Amb aquesta pel·lícula intento aportar a la reflexió sobre la urgent necessitat d’una llei d’avortament segur, legal i gratuït a l’Argentina. Al meu país, cada tres hores una nena menor de 15 anys és obligada a parir. Al començament de 2019 van ser públics casos de nenes d’entre 11 i 13 anys, embarassades producte d’abusos sexuals en el nord del país que, havent sol·licitat a temps la realització d’una Interrupció Legal d’Embaràs -ILE-, els hospitals, organitzacions religioses I alguns sectors de la Justícia van dilatar i van obstaculitzar l’accés. Per això, va cobrar molta força la campanya nacional #NiñasNoMadres, que amb aquest film també secundem.
Andrea Testa