Cinema fora de lloc: Plaça Virreina, Gràcia

Dimarts 7 de juny, 22h

Ben animades
Programa de curtmetratges d’animació de Janet Perlman.
69′ Projecció en arxiu digital

Lady’s Fishbourne’s Complete Guide to Better Table Manners
La guia completa de Lady Fishbourne per a millorar les maneres a taula

Janet Perlman, 1976
Canadà, 6′

Quatre convidats a sopar es comporten de manera tan curiosa i imperdonable que Lady F decideix donar-los lliçons d’etiqueta. El curt pretén, en clau d’humor, mostrar la necessitat de les bones maneres a taula.

 

The Tender Tale of Cinderella Penguin
La tendra història de la pingüina Ventafocs

Janet Perlman, 1981
Canadà, 10′

El clàssic conte de fades explicat a través de pingüins. El film forma part d’un llibre per a infants anomenat Cinderella Penguin.

 

 

Bully dance, El ball de l’assetjador

Janet Perlman, 2000
Canadà, 10′

Aquesta pel·lícula forma part de la sèrie Show Peace, de la cineasta Janet Perlman. La sèrie tracta situacions de conflicte a través de personatges no humans i sense diàlegs. Bully dance aborda el problema de l’assetjament.

 

 

 

Peguin Behind Bars, Pingüines a la garjola

Janet Perlman, 2003
Canadà, 23′

Es tracta d’una embogida sèrie còmica d’animació sobre la vida al penal de Knockwurst, on viuen una colla de presoneres pingüines decidides a saltar-se les normes i a fer-ho petar tot. Pingüines a la garjola transcendeix els límits del subgènere cinematogràfic sobre presons femenines i el duu a un àmbit on el blanc i el negre són “el nou taronja”. Tu tanques una colla de pingüines xerraires, esvalotades i  fatxendes en una presó, i els problemes  estan servits!

 

Invasion of the Space Lobsters, La invasió de les llagostes

Janet Perlman, 2005
Canadà, 7′

El Canadian Labour Congress va encarregar la realització d’un film per tal d’encoratjar l’ús d’un llenguatge clar als contractes i als acords col·lectius. Per què no comptar amb l’ajuda d’una espècie molt desenvolupada de llagostes gegants provinents de l’espai?

Sorry Film Not Ready, Perdoneu, el film no està acabat

Janet Perlman, 2010
Canadà, 1′

Aquesta pel·lícula va ser creada per accident fent servir animació experimental invisible a l’ull nu. Si més no, és la descripció que va fer constar la directora en el formulari d’inscripció d’un film que ni existeix titulat “Llama Cookin'”. Llavors es va posar a fer la pel·lícula però ho va deixar córrer al cap de pocs dies i va canviar-li el nom per Sorry Film Not Ready. Dues setmanes més tard va rebre una notificació del festival dient que no havien rebut el film però que havien ampliat el termini d’entrega una setmana més. Aquell detall la va decidir a fer el film de totes maneres, al llarg d’una setmana. El festival (Ottawa Animation Festival) li va acceptar i des de llavors, també altres festivals i mostres. Però encara no està acabat.

Egg, Ou

Janet Perlman, 2011
Canadà, 1′

L’Ou és un dibuix animat enrotllat i amb classe, però que amb prou feines es mou i no té ni cap ni peus. Amb els seus camarades de confiança, el druida Droid i l’esperit Spork, l’Ou recorre la galàxia vivint aventures desbaratades amb altres dibuixos animats també molt especials. Qui sap quina serà la següent aventura esbojarrada?

Aquest curt suposa la primera aparició de l’Ou al cine. Mireu-lo una i mil vegades! Ben aviat arribaran noves aventures!

I Want to Go Home, Vull anar a casa

Janet Perlman, 2013
Canadà 2′

Cordeu-vos el cinturó i prepareu-vos per una passejada a la babalà! Aquesta narrativa còsmica et passarà per davant dels ulls a la velocitat de la llum, mentre continuïs mirant i no marxis de l’habitació. Aquest curt es va crear per presentar-lo al festival M60OneMinute de Montreal.

Monsieur Pug, Senyor Pug

Janet Perlman, 2014
Canadà, 9′

Qui és el Senyor Pug? Doncs un gos amb colesterol i la pressió arterial alta! Li agraden els pastissos i els gelats i es relaxa fent origami. En altres paraules, definitivament no és un quisso gens corrent! Una faula delirant sobre una mena de bogeria moderna molt particular, provocada per l’omnipresència dels smartphones a les nostres vides.

 

Films projectats al programa Cinema fora de lloc