Son ilusiones

Zaida Carmona, 2020, 22’

Son ilusiones és un any de soroll que para de sobte durant els tres mesos que dura l’estranya primavera de 2020. Una reflexió sobre una etapa plena d’il·lusions, però també de derrotes, de noies, de viatges, d’Instagram stories i d’àudios de WhatsApp. Un aprenentatge en què la protagonista no aprèn gaire.

Daucus Carota

Carla Linares, 2020, 14’

Una comunitat de dones viu en un antic convent que cau a trossos. No parlen mai i s’esforcen a diari per mantenir-ho tot net. Un estiu, la Irene s’adona per primera vegada que existeix alguna cosa més enllà de mantenir aquesta rutina. Seguint els senyals que li envia la natura i motivada per la seva curiositat, la Irene s’endinsa en un camí de reconnexió amb el seu cos per finalment trobar la seva veu.

#Boza

Séverine Sajous i Anna Surinyach, 2020, 17’

L’Alhassane, l’Aminata, el Mamadou, la Mariam i el Yahya expliquen en primera persona i amb les seves pròpies imatges com van arribar a Europa. Tots tenien un mateix objectiu, fer boza, però què significa aquesta paraula que es pronuncia en el moment d’arribar? Existeix en realitat? Quan es compleix de veritat el somni de boza? S’arriba a complir mai? #boza, una selfie en primera persona del plural sobre les migracions.

Herencia

Carolina Astudillo, 2020, 5’

Els antics astrònoms registraven observacions encara que no en poguessin fer-ne ús. En prenien nota per a altres astrònoms que, en el futur, potser segles després, sí que les podrien aprofitar.