Al film, Edel i les altres arxivistes ens expliquen la seva presa de consciència política i què les va portar a la creació de l’arxiu –l’aparició d’un subgrup dins de la Gay Academic Union volia assegurar que les lesbianes no eren discriminades pels homes blancs gais.

 

Tre’vell Anderson

Out Magazine

The Archivettes

Megan Rossman, Estats Units-Austràlia, 2018. 61’. VOSE. VOSC.
Estrena estatal

“La nostra història estava desapareixent tan de pressa com la fèiem”. Amb aquesta certesa, Deborah Edel i Joan Nestle van fundar, a Brooklyn, els Lesbian Herstory Archives, la col·lecció amb materials de lesbianes i al voltant de lesbianes més gran del món. Durant més de 40 anys, aquesta organització s’ha dedicat a prevenir que la història de les lesbianes acabés, literalment, a la paperera. Ara les fundadores tenen més de setanta anys i el grup afronta diversos reptes: la transferència de lideratge, els canvis tecnològics, el moment polític als Estats Units i la nova crida a l’activisme feminista i lèsbic.

The Archivettes és un film documental que explora la manera com aquest grup de dones va decidir reunir-se per combatre la invisibilitat lesbiana i per crear un espai d’afirmació, coneixement i reconeixement.

Festivals (selecció)
OutFest Los Angeles
Leeds Queer Film Festival
Queer Lisboa