Contacte distribució: like.rats.leaving@gmail.com

The Capacity for Adequate Anger

Vika Kirchenbauer, Alemanya, 2021, 15’, VOSE.

El retorn al lloc on va créixer marca el punt de partida d’aquest vídeo assaig sobre les classes socials i els sentiments polítics. Una reflexió sobre la distància i les discontinuïtats. Discontinuïtat entre el present i el passat de l’artista. Entre la seva família i ella mateixa. Entre l’ella del passat i el jo del present. Entre la que fou la seva classe social i la que és ara la seva classe. Entre allò de què vol parlar i allò de què pot parlar. Entre la seva infantesa en el poble somiant amb ser esportista o dissenyadora de moda per poder escapar, i el seu present d’artista que va sortir d’allà.

El projecte va ser produït per a la primera exposició individual institucional de l’artista. La pel·lícula reflexiona mentre deambula per diferents materials: fotos familiars, cromos, dibuixos infantils, una sèrie d’anime… Les estructures del poder afectiu, que també estan ancorades en els materials, s’examinen així en el seu propi mitjà.

Festivals (selecció)
Viennale (Àustria, 2021)
Doclisboa – International Film Festival (Portugal, 2021)
Punto de Vista – Festival Internacional de Cine Documental de Navarra (Estat espanyol, 2022)

Hi havia diferents punts de partida. Un dels principals temes que m’interessaven és el fet que, si ens fixem en l’art, si ens fixem en el cinema, si ens fixem en la literatura, quan sentim les veus d’artistes provinents d’una classe social treballadora o d’un context de pobresa, sempre són les veus d’aquells que han triomfat.

Vika Kirchenbauer